Împlinirea a 102 ani de la naşterea liderului ţărănist Corneliu Coposu, simbol al rezistenţei anticomuniste, a fost marcată, vineri, la Şcoala Gimnazială „Corneliu Coposu” din Zalău, prin vernisarea unei expoziţii inedite, organizată de către Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău.
Expoziţia intitulată simplu „Corneliu Coposu” reuneşte o serie de documente de la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) despre seniorul politicii româneşti, filaje din dosarele de urmărire penală, precum şi imagini de la Fundaţia „Corneliu Coposu”. Potrivit lui Marin Pop, cercetător ştiinţific în cadrul Muzeului Judeţean, ne-a declarat că expoziţia reprezintă o reorganizare pe principii moderne a expoziţiei de bază pe care unitatea de învăţământ o găzduieşte încă din anul 2000.
În 29 mai, Seniorul va şi omagiat şi în satul natul, când va avea loc un simpozion ştiinţific dedicat marelui om politic şi familie sale. Acţiunea este organizată de către Fundaţia „Corneliu Coposu – Filiala Sălaj”, şi are ca obiectiv conştientizarea de către localnici a valorii omului politic. La manifestarea sunt invitaţi să participe toţi cei care doresc să cinstească memoria celui care este considerat părintele democraţiei.
Corneliu Coposu s-a născut în 20 mai 1914, la Bobota, în judeţul Sălaj, ca fiu al protopopului greco-catolic Valentin Coposu şi al Aureliei, născută Anceanu.
Muzeul Judeţean de Istorie nu are nicio secţie despre masacrele de la Ip, Treznea, Nuşfalău, Zalău, Camăr, etc, în schimb, ne tot abureşte cu luptă anticomunistă a lui Coposu. Mă, nu vi ruşine, pe voi nu vă interesează istoria tragică a acestui judeţ ?
care masacre? traim in secolul xxi!
Ăsta e un răspuns demn de un monarhist. Masacrele din Sălaj s-au întâmplat şi datorită becisnicului rege Carol al II-lea care, în august 1940, după dictatul de la viena, a cedat Ardealul de Nord ungurilor care, au comis acele masacre. Ştiu că adevărul supără cel mai rău !